Chris Hedges: „Je suis Charlie“ jako nulové alibi

Chris Hedges

Z ukážok tvorby postihnutého francúzskeho periodika som som získal dojem, že momentálne sa najhlasnejšie oháňajú slobodou slova ľudia, ktorí si stanovili ako prioritu zverejnňovanie najrôznejších urážok. Niekto z toho časopisu sa dokonca vyjadril, že takéto niečo čakal. Samozrejme – keby podobné urážky šírili v menšej dedine, tak by im chlapi naložili pár na chrbát, aby pochopili, že sa majú správať slušne.

Rozhodne neprajem rodinám obetí ich stratu, ale je pre mňa ťažké vnímať prinajmenšom niektorých autorov z časopisu za nevinných.

Zároveň ma veľmi zaujalo, že sa nájdu ľudia, ktorí vedia dať parížske udalosti aj do iného než väčšinového kontextu: Chris Hedges: „Je suis Charlie“ jako nulové alibi

FAQ/OaO

O sajte

pataši

O stránke.

» celý text «

Fidel

ZOOdieťa

ZOO. Túžite po dieťatku? Choďte do ZOO!

Pataveda v obrazoch

Pataveda v obrazoch

Známy patavedec Karol Jesenák splodil okrem nejedného patafaktu aj značné množstvo artefaktov, ktoré si môžete pozrieť na výstave v AMOS-e...

» celý text «

PF 2014

Fidel

Klik!

PF 2013

Fidel

Klik!
Neinvazívna inkoktómia

Suché stavby Inkov

Fidel

Ešte stále sa niektorí ľudia pozastavujú nad technógiou stavieb ríše Inkov. Tu je jednoduché vysvetlenie.

» celý text «

História na Kameni

História na Kameni

Jerguš Moravčík

Festival stredovekého života vyzeral ako dobrá zámienka na to, aby som mohol prevetrať fotoaparát. Na hrade Červený Kameň som bol naposledy tak dávno, že som si nebol istý, či som tam naozaj bol, no hrad podľa internetovej stránky vyzeral lákavo. V sobotu som zbalil vodu, fotoaparát, a asi po hodine som bol na Kameni. A nedalo sa tam neísť aj v nedeľu.

» celý text «